Neposlouchá? Máte jakýkoliv problém? Nebo si jen chcete užívat procházky a svého psa?

10.11.2011 11:37

 

Nevěřte tomu, že existuje jen několik lidí, kteří Vám kvalifikovaně poradí. Jsou jich minimálně desítky, ale bohužel je často nenajdete na místech s nápisem "Cvičák" nebo "Psí školka". Vyzkoušejte proto ten nejlepší test, test který je zdarma a přesto ušetří mnoho času, nervů a peněz. Vyzkoušejte test psem!

     Jestli Vám ten konkrétní člověk dokáže poradit zjistíte snadno. Chtějte vidět v akci jeho psy. Ale ne na cvičáku. Ani na žádném jiném, oploceném pozemku. Ale jen a pouze v reálném prostředí. Tedy na místech, kde i Vy s pejskem budete nejčastěji. Na procházkách s množstvím předem nepředvídatelných situací. Ujasněte si co chcete. Poslušnost na cvičáku? Nebo skvělého psa v každé situaci, který radostně poslechne bez váhání a vyhodnocování situace?

     Chodí pesani Vašeho budoucího rádce na vodítku? Stává se, že si své psy bere pro jistotu na vodítko? Nebo vždy a všude svým peskům věří a oni věří a respektují jeho? Pokud budete nadšeni a budete toužit i vy mít podobného pejska je to vhodný člověk pro výchovu vás a vašeho psa.

     Otázkou je jen nakolik své znalosti dokáže předat dál. Ale takovému člověku bych věřil. Pokud tuto ukázku odmítá nebo pokud nadšení z předvedeného testu psem nejste - utíkejte pryč! Bohužel většina cvičáků je o drilu. Nejlepší výsledek, kterého můžete dosáhnout je vycvičený pes. Zaměřit se na výchovu a teprve pak, a v míře jakou uznáte za vhodnou, na výcvik, je podle mne nejen rozumné, ale i zkušenostmi ověřené.

 

www.skvelypes.cz